Scheiden

Scheiden

Een echtscheiding is al pijnlijk genoeg. Maar een belangrijk onderdeel van de breuk kun je helaas niet uit de weg gaan. Wat gebeurt er met jullie woning? Je hebt ongetwijfeld vragen over verschillende opties, zoals het uitkopen van de ex-partner, het overnemen van de lopende hypotheek of het verkopen van de woning? Emoties spelen daarbij een rol. Het is dan ook verstandig om een onafhankelijke partij in te schakelen. Vermeulen makelaars & hypotheekadviseurs bekijkt in een persoonlijk gesprek graag wat er financieel mogelijk is. Vanzelfsprekend doen we dat uiterst discreet.

Wil jij of je ex-partner de huidige woning overnemen? Dat betekent dat diegene de lopende hypotheek op zich neemt. Eventuele overwaarde zal onderling verrekend moeten worden. In een akte van verdeling wordt dit vastgelegd bij de notaris. Soms is die wens helaas niet haalbaar. Als het inkomen van de partner in kwestie niet voldoende is, accepteert de bank de overname simpelweg niet. Ook eventuele alimentatie speelt hierin een rol. En zo zijn er nog tal van zaken die wij tijdens een gesprek op ons kantoor in Terneuzen met jullie willen nalopen. Op die manier komen we tot een onafhankelijk en betrouwbaar advies. Hoe vervelend deze situatie ook is; in sommige gevallen blijkt verkoop de enige oplossing. Gezien onze kennis van makelaardij en hypotheken behoort advies over verkoop ook tot de mogelijkheden. Wat dat betreft kun je er met een gerust hart van uitgaan dat we jullie helpen hier samen goed uit te komen. 

Wil jij financieel advies bij scheiden?

Plan een afspraak!

Afspraak maken?

Neem contact met ons op!

Een afspraak maken is gemakkelijk. Je kunt ons bellen, mailen of het formulier invullen. Wil je wat meer informatie? Geen vraag is te gek. Neem dus vooral contact op als je ergens niet uitkomt. Dat is zo gedaan! 

0115 69 40 90
info@vermeulen-hypotheekadviseurs.nl
Afspraak maken