Taxatie

Taxatie

We bepalen de waarde van je woning

Jij bent als (toekomstig) woningeigenaar vast benieuwd wat jouw woning waard is. Een terechte vraag waar onze taxateur jou graag bij helpt. Misschien heb je een droomwoning op het oog of er zijn recent verkoopplannen ontstaan? Staat er een verbouwing gepland of is er een andere reden? Hoe dan ook, een taxatie is de enige officiële waardebepaling van een woning. We vertellen je graag hoe dat werkt en wat onze aanpak is.

NWWI-Taxatie

Een erkend taxatierapport laat je opstellen door een makelaar-taxateur die is aangesloten bij de juiste instellingen. Vermeulen makelaars uit Terneuzen is geregistreerd NVM-makelaar en gecertificeerd bij de NRVT. Een NWWI, dus een gevalideerde, taxatie via ons, is altijd de juiste weg naar meer duidelijkheid. En betrouwbaar bovendien. Wij hebben namelijk geen dubbele belangen. Advies geven we uitsluitend aan jou, onze opdrachtgever.

Totstandkoming

Om tot een gevalideerd taxatierapport te komen, spreken we graag bij jou thuis af. Onze taxateur kijkt uitvoerig naar het type woning, de afwerking en het onderhoud ervan. Wat is de woonoppervlakte en hoeveel slaapkamers zijn er bijvoorbeeld? Hoe is het gesteld met het dak en de kozijnen? Wat is er gedaan met betrekking tot energiebesparende voorzieningen? Maar ook belangrijk: wat is de ligging van de woning. Ligt de woning aan een drukke weg of juist niet. We vragen je vooraf papierwerk te verzamelen, zoals bouwtekeningen en bewijzen van eigendom. Hoe meer wij over jouw woning te weten komen, des te beter we de marktwaarde kunnen inschatten.

Taxatieverplichting

Een gevalideerde taxatie is mede belangrijk bij het bepalen van de vraagprijs van jouw woning. Maar wist je dat een taxatie zelfs verplicht is bij aankoop? Een geldverstrekker heeft in de meeste gevallen een taxatie nodig om tot een hypotheek te komen. Wil je een geldlening afsluiten voor de aankoop van een woning? Dan moet de waarde door een onafhankelijke taxateur bepaald worden. Wij zetten onze expertise graag voor jou in. Het taxatierapport dat we vervolgens door het NWWI laten valideren dient als bewijsmateriaal voor het te lenen bedrag. Het handige aan een NWWI-taxatierapport is dat je bij elke geldverstrekker terecht kunt!

Afspraak maken?

Neem contact met ons op!

Heb je vragen over taxaties? Is er sprake van tijdsdruk? Wij kunnen vaak snel schakelen. Neem vooral contact met ons op!

0115 69 40 90
info@vermeulen-makelaars.nl
Afspraak formulier