Type D

Verkocht

Bekijk meer Foto's

Omschrijving

De historie
De Kampanje heeft haar naam niet zomaar gekregen. Deze verwijst naar het oude VOC tijdperk. Terneuzen is namelijk van oudsher een havenstad. Aan het begin van de veertiende eeuw nog heel pril en klein, maar na verloop van eeuwen steeds groter en sterker. En zo ging het ook met de schepen, die er de haven in- en uitvoeren. Van kleine sloepjes in de begintijd tot de grote containerschepen van nu.
Ergens daartussen, in het VOC tijdperk, voeren prachtige grote zeilschepen de haven van Terneuzen binnen. Typisch voor deze imposante zeilschepen was het markant hoge en getrapt aflopende achterdek. Dit heette het kampanjedek.
Hier komt de naam van De Kampanje dus vandaan. Op het kampanjedek van het zeilschip werd het schip bestuurd en bevonden zich de kapitein, zijn officieren en de roerganger. Het was dus het belangrijkste deel van het schip. Ook nu heeft De Kampanje een belangrijke functie: de verbinding van de binnen- met de buitenstad van Terneuzen.
De Kampanje heeft uiterlijk dus duidelijk de kenmerken van het vroegere kampanjedek gekregen. Maar ook binnenin komt een stukje historie terug. Want op de plek van De Kampanje stond vroeger een café, La Belle Vue. Het was echter veel meer dan een café. Het was een heus ontmoetingscentrum voor de stad. Een plek waar verenigingen zoals de voetbalclub en harmonie vergaderden en repeteerden en waar mensen samen kwamen voor feesten en vertier. Daar waar La Belle Vue voorheen stond, komt nu de bibliotheek. Ook die krijgt een hernieuwde functie van ontmoetingsplaats voor heel Terneuzen.

Het ontwerp
Het idee om De Kampanje te ontwerpen naar het kampanjedek van een VOC-zeilschip kwam van architect Dennis van Leeuwen van VG Architecten. “We wilden een beeldbepalend gebouw neerzetten, als nieuwe entree van de binnenstad. Je gaat dan op zoek naar mogelijke uitgangspunten. Bij Terneuzen denk je dan al gauw aan iets maritiems.
Het kampanjedek van de oude VOC-schepen was het perfecte uitgangspunt. De hoogte van het achterdek is het accent, dat de start van de binnenstad markeert. Die binnenstad ligt wat lager dan het omliggende gebied en dat wordt door de trapsgewijs steeds lagere bouw benadrukt. Dit resulteert niet alleen in een mooie vorm, vergelijkbaar met het kampanjedek van een VOC-schip, maar ook in prachtige dakterrassen voor de appartementen.
Op de begane grond hebben we grote glaspartijen gebruikt. In combinatie met de steunpilaren ervoor en de getrapte vorm van de appartementen erboven is het geheel een abstracte vertaling van de achterkant van een VOC schip, dobberend op de golven. Maar we wilden in het ontwerp niet te ver doordraven met allerlei details. Dat past niet bij Terneuzen. Hier zijn de mensen redelijk nuchter. Daar past een stoer en robuust gebouw bij en dat is het geworden.”

Appartementen
De Kampanje bestaat in totaal uit 26 appartementen. Dankzij de grote diversiteit in afmetingen, uitzicht, prijs en indeling, zit er altijd wel een appartement naar uw wensen bij.

Kwaliteit
Wat alle appartementen met elkaar gemeen hebben, is het hoge kwaliteitsniveau van de gebruikte materialen. U ziet het bijvoorbeeld terug aan de mooie eigentijdse keukens en het A-merk sanitair. Het geeft een luxe uitstraling aan uw interieur. Ook de glazen balkonwanden en ramen tot aan de vloer komen bij ieder appartement terug en zijn een bewuste kwaliteitskeuze. Ze zorgen niet alleen voor een optimale lichtinval, maar natuurlijk ook voor maximaal uitzicht.

Keuzevrijheid
Naast overeenkomsten zijn er ook een hoop verschillen. Dat biedt u veel keuze in bijvoorbeeld leefruimte, ligging, buitenruimte en budget. U kiest zelf het appartement dat bij uw wensen past. In ieder appartement zijn er ook nog aanpassingen mogelijk. Vanzelfsprekend in de inrichting, zoals de keuze van de keuken, badkamer, vloer en wandafwerking maar ook in de indeling. Wilt u bijvoorbeeld liever een walk-in-closet in plaats van een tweede badkamer, dan kan dat. We bespreken de mogelijkheden graag met u.

Parkeren
De Kampanje is makkelijk te bereiken. Zowel te voet, als met de fiets, het openbaar vervoer en de auto. Bij ieder appartement is een berging inbegrepen. Handig voor de stalling van fietsen bijvoorbeeld. Voor de auto’s zijn deels inpandige garages en deels parkeerplaatsen buiten voorzien.

Heerlijk wonen
Welk appartement van De Kampanje u ook kiest, u bent verzekerd van een heerlijke plek om te wonen. Niet alleen dankzij de centrale ligging, het uitzicht en de fijne binnen- en buitenruimten, maar zeker ook dankzij het wooncomfort.

Duurzaam comfort
Wonen in De Kampanje is genieten van comfort en gemak in een duurzame omgeving. De appartementen van De Kampanje zijn gebouwd met duurzame materialen en voorzien van slimme installaties. Het is een prettig idee om het milieu op deze manier een handje te helpen. Maar dit mag natuurlijk niet ten koste gaan van uw woongenot. Dat doet het zeker niet.

Verwarming én koeling
Een innovatief, gasloos klimaatsysteem zorgt voor optimaal comfort tegen lage energiekosten. Het betreft een unieke warmtepomp, die naast de verwarming van uw appartement ook voor verkoeling zorgt. Zo geniet u dus zowel in de koude winter als in de warme zomer van een prettig binnenklimaat.

Isolatie
Dat fijne klimaat wordt versterkt door een optimale isolatie van De Kampanje. Het dak, de buitenmuren en vloeren, alles is voorzien van een ruime laag isolatie. Het zorgt ervoor dat u de temperatuur in uw appartement goed kunt regelen én dat u hier zo min mogelijk energie voor nodig heeft. Goed voor het milieu, maar zeker ook voor uw portemonnee. Een bijkomend en zeker niet minder belangrijk voordeel van de hoogwaardige isolatie, is de geluidsdemping. Zo woont u in het bruisende centrum van Terneuzen, maar geniet u binnen van alle rust.

Zonnepanelen
Op het dak van De Kampanje zijn zonnepanelen geplaatst. Deze zorgen voor voldoende elektriciteit voor alle gemeenschappelijke ruimtes van het gebouw, zoals de gangen, lift en parkeergarage. Dit heeft zonder meer een gunstig effect op uw servicekosten.

Comfort en gemak
Alle duurzame toepassingen zijn er dus op voorzien dat u lage energie- en servicekosten heeft en het u aan comfort en gemak aan niets ontbreekt. Hierin zijn nog meer bewuste keuzes gemaakt, zoals de makkelijk bedienbare kiepkantelramen en schuifdeuren en drempelloze overgangen van de ruimtes. Aan alles is gedacht om u een heerlijke, comfortabele leefomgeving te bieden.

Neem contact op