Sas van Gent

Als geboren en getogen “Sasse” spreek ik uit ervaring dat het prettig wonen is in Sas van Gent. Sas van Gent heeft echt nog een dorps karakter maar toch is alles wat je nodig hebt aanwezig. Er zijn aantrekkelijke winkels en supermarkten, een basisschool met kinderopvang en een aantal zeer gezellige cafés en een paar goede, sfeervolle restaurants.

Een aantal jaar geleden is het multifunctioneel centrum “De Statie” gebouwd, dit is in een paar jaar oud een plek geworden waar jong en oud elkaar ontmoeten. In het gebouw is onder andere de school gehuisvest maar ook een tal van sportverenigingen en andere verenigingen en de bibliotheek hebben hier hun thuisbasis. Onder het genot van een lekker kopje koffie of een ander drankje kunnen mensen hier elkaar ontmoeten en hun hobby uitoefenen.

Het verenigingsleven speelt in Sas van Gent een belangrijke rol bij de inwoners met name de carnavalsverenigingen, Sas van Gent (Betekoppenstad) is carnavalsstad nummer 1 in Zeeland! In september worden er weeral volop plannen gemaakt om de dagen van lol en leut in te vullen en begint natuurlijk ook de strijd wie de mooiste wagen dat jaar zal bouwen die zal rijden in de mooiste optocht van Zeeland.

Het woningaanbod in Sas van Gent is zeer divers en voor elk budget is er iets moois te vinden. Een bungalow, fijne tussenwoning of een fraai herenhuis aan de haven voor elk wat wils!

Ook het “Bourgondische België” ligt binnen handbereik vanuit Sas van Gent, steden zoals Gent, Antwerpen en Brugge zijn heerlijke steden om eens lekker een dagje rond te dwalen en een terrasje te pakken en dit allemaal binnen een half uur rijden!

Een andere grote publiekstrekker in Sas van Gent is het Industrieel Museum, dit is een hele leuke invulling van een zondagmiddag om samen met het gezin eens te gaan bekijken, er is een hoop te zien en te doen en je leert er van alles van de geschiedenis van de Industrie in Zeeuws Vlaanderen. Heel veel mensen denken bij Sas van Gent gelijk aan de fabrieken die volgens velen raar ruiken en slecht zijn voor je gezondheid, niets van dit alles is waar. Als ik Sas van Gent weer binnenrijd na vakantie en de geur ruik denk ik altijd, zo we zijn weer thuis!

Makelaardij
17-05-2022